Парламентська асамблея НАТО визнала факт агресії РФ щодо України - Парубій

Парламентська асамблея НАТО визнала факт агресії РФ щодо України - Парубій

Укрінформ
Парламентська асамблея НАТО визнала факт російської агресії стосовно України, про що була ухвалена відповідна резолюція. 

Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, коментуючи журналістам підсумки засідання ПА НАТО у Стамбулі (Турецька Республіка) 21 листопада, повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради. 

За словами спікера, саме на питанні російської агресії проти України він наголосив, виступаючи з промовою перед Комітетом безпеки ПА НАТО.

«Парламентська асамблея НАТО, яка завжди була прихильним майданчиком для України, ухвалила резолюцію, де зазначено факт російської агресії стосовно України», - сказав Парубій і додав, що на цьому у своїй доповіді наголосив президент ПА НАТО Майкл Тернер, а делегати Асамблеї своїм голосуванням підтримали цю позицію.

«Делегати Парламентської асамблеї НАТО підтримали територіальну цілісність нашої держави, чітко декларуючи, що Росія веде агресію проти України», - підкреслив Голова Верховної Ради.

Він зазначив, що факт ухвалення резолюції ПА НАТО «засвідчує міжнародну підтримку України», попри те, що «Росія вкладає величезні кошти в те, щоб на всіх міжнародних майданчиках зняти питання України з порядку денного». 

На переконання Парубія, це ще одна перемога України на міжнародному рівні, «і резолюція Парламентської асамблеї НАТО це підтверджує».

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Андрій Парубій перебуває з візитом у Туреччині 19-21 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-