Е-декларування: профільний комітет каже, змінювати законодавство передчасно

Е-декларування: профільний комітет каже, змінювати законодавство передчасно

Укрінформ
Комітет з питань запобігання і протидії корупції Верховної Ради вважає передчасним внесення змін до законодавства, що регулює питання електронного декларування. 

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України. 

«Зокрема, розглянувши законопроект про внесення змін до статті 366-1 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за декларування недостовірної інформації (№5175), Комітет ухвалив рішення щодо відповідності документа нормам антикорупційного законодавства. Водночас члени Комітету вважають за доцільне рекомендувати парламенту відхилити проект цього акту, оскільки антикорупційне законодавство щодо електронного декларування тільки почало повномасштабно працювати, і за цих умов внесення нових змін до законодавства у цій сфері є передчасним», - йдеться в повідомленні.

Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році» у березні цього року. Деякі депутати вважають за необхідне внесення змін до закону, зокрема, зауваження стосуються запровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за недостовірні дані в декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-