Україна є найбільш єврооптимістичною державою на континенті - Порошенко

Україна є найбільш єврооптимістичною державою на континенті - Порошенко

Укрінформ
Країни ЄС мають вчитися в України, як любити Європу і захищати європейські цінності, оскільки наша держава є найбільш європтимістичною на континенті.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди Дня Гідності і Свободи у "Мистецькому Арсеналі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дивлячись на кадри з Євромайдану і отримуючи соціологічні опитування сьогодні, ми можемо сказати: Україна є найбільш єврооптимістичною країною в Європі. І коли в окремих країнах Євросоюзу панує євроскептицизм, нехай вони у нас вчаться, як любити Європу, як боротися за європейські цінності і як реформувати державу", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що Рада ЄС одностайно ухвалила рішення, яким визнала повне виконання Україною всіх своїх зобов'язанть щодо візової лібералізації.

"Рада Євросоюзу задекларувала політичну волю Євросоюзу і всіх його членів надати Україні безвізовий режим і нарешті ввімкнула "зелене світло" на цьому шляху. У його впровадженні, окрім суто практичного - можливості подорожувати Європою лише за біометричним паспортом, криється глибокий символізм - подальше зближення України і Європейського Союзу", - зазначив глава держави.

Він також висловив упевненість у тому, що "жоден євроскептицизм" не зупинить ратифікаії Угоди про асоціацію України з ЄС. 

"Я сподіваюсь, що найближчим часом цей процес ратифікації завершиться", - зазначив Президент. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-