Прем'єр Хорватії побачив символічність у даті свого візиту в Україну

Прем'єр Хорватії побачив символічність у даті свого візиту в Україну

Укрінформ
Прем'єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович вважає символічним те, що його візит до України припав на третю річницю Дня Свободи та Гідності.

Про це він сказав під час зустрічі з главою українського уряду Володимиром Гройсманом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Пленковича, цей день має нагадати Хорватії як країні Європейського Союзу, що треба підтримувати прагнення України на шляху євроінтеграції і допомогти їй подолати всі перепони.

«Ми сподіваємося, що буде тіснішим і пліднішим співробітництво для того, щоб Договір про Асоціацію набув чинності і був основою для прийняття подальших рішень про візову лібералізацію і про загальний процес реформ», - сказав він.

Пленкович додав, що має намір обговорити з українським колегою питання подальшої співпраці між країнами, зокрема у політичній та економічній сферах.

У свою чергу Володимир Гройсман зазначив, що нинішній візит Прем'єр-міністра Хорватії до України - перший в історії двосторонніх відносин, і це покладає на Україну «серйозні зобов'язання» щодо розвитку взаємин між державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-