Майдан не дав перетворити Україну на закуток Російської імперії - Президент

Майдан не дав перетворити Україну на закуток Російської імперії - Президент

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав українців з Днем Гідності і Свободи і підкреслив, що за три роки з початку Революції закладено фундамент нової України і тепер держава почала розвиватись.

На цьому він наголосив у своєму зверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Вітаю всіх вас з Днем Гідності та Свободи. Дякую, дорогі українці, що нашу європейську державу ми будуємо разом! Проблем проглядається ще чимало, і я не збираюся прикрашати дійсність. Але не можу не поділитися своїм чітким баченням, що найскладніше в економці ми пережили і все буде гаразд, якщо ми з вами не дозволимо окремим політиканам обнулити результат, досягнутий такою дорогою ціною. Якщо не дамо їм перетворити на сізіфів труд важку працю влади, громадянського суспільства, волонтерів, і всього народу, які за три роки заклали фундамент нової України", - заявив Порошенко.

Він нагадав, що три роки тому кількасот сміливих дівчат та юнаків, без участі жодних політиків, зібралися на Євромайдан – щоби висловити мирний протест проти дій режиму Януковича,  який вкрав у них велику європейську мрію. Звіряче побиття молоді «Беркутом» сколихнуло тоді всю країну.

"За лічені дні вже мільйони українців вийшли на площі й вулиці. Вийшли, щоб зірвати план з перетворення України на малоросійський закуток російської імперії. Щоб продемонструвати свій проєвропейський вибір", - сказав Порошенко, зауваживши, що тоді навіть важко було уявити, наскільки складні випробування приготувала українцям доля і яку високу ціну випаде їм заплатити за такі цінності, як свобода, гідність та незалежність.

Однак, сказав він, навіть після такої важкої перемоги виявилося, що "від усього державного механізму залишився лише штурвал, та й то – гнилий".

"Україну душив дефолт, який здавався вже невідворотним. Економіка так і не оговталася від світової кризи. Росія не просто розв’язала війну, а ще й влаштувала справжню торговельну блокаду, чим у сукупності завдала нам збитків на сотні мільярдів. Армії і спецслужб практично не існувало. От такої глибини було те дно, з якого ми починали підніматися", - зазначив Глава держави.

Крім того, одразу після перемоги Революції Гідності, нагадав Президент, найкращі і найсміливіші майданівці вирушили прямо на фронт, оскільки української армії як такої тоді фактично не було.

"Перші добробати кров'ю, пролитою за Вітчизну, вписали себе у сторінки нашої військової історії. А цього року ми вже дозволили собі відмовитися від чергових хвиль мобілізації, відпустити в резерв демобілізованих і укласти професійні контракти з десятками тисяч добровольців. Це – промовисте свідчення прогресу у зміцненні обороноздатності нашої держави. Армію одягнено і нагодовано. Вона фахова і озброєна. І хай не за останнім словом техніки, але достатньо, щоб стримувати Росію", - наголосив Порошенко.

Іншими досягненнями України після Революції Президент назвав свободу слова, і дотримання всіх інших прав і свобод, навіть під час війни, створення нової патрульної поліції і незалежного антикорупційного бюро, запровадження антикорупційної електронної системи державних тендерних закупівель ProZZoro, яка вже заощадила десятки мільярдів, проведення перших кроків з децентралізації, яка перерозподілила гроші від центру на користь громад, та декларування статків високопосадовців і початок відновлення доріг.

"Хіба в Україні до Майдану все це було можливим?" - поставив запитання Президент, наголосивши, що досягти цих результатів вдалося винятково завдяки участі кожного українця в розбудові своєї держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-