Порошенко: Українська економіка демонструє ознаки одужання

Порошенко: Українська економіка демонструє ознаки одужання

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявляє, що внаслідок проведених жорстких антикризових заходів українська економіка після 14 кварталів падіння поспіль нарешті відновила своє зростання.

На цьому глава Української держави наголосив у своєму зверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи, повідомляє прес-служба Президента.

"Наш економічний організм вже виписано із реанімації і він демонструє ознаки одужання. Після чотирнадцяти кварталів падіння поспіль, яке, до речі, почалося ще за рік до революції і війни, економіка нарешті відновила зростання", - сказав Президент.

Він зауважив, що український уряд, аби уникнути дефолту та катастрофи в економіці, не мав  іншого виходу, як вдатися до жорстких та непопулярних заходів. Такі самі кроки, за його словами, здійснили ще на початку 90-х років наші успішні сусіди по Центральній та Східній Європі.

"Критично важливою для нас була і все ще залишається підтримка Міжнародного валютного фонду. А Фонд ніколи не виписує солодких ліків. Тож я розумію, що ми зробили мимоволі боляче мільйонам родин. За це не гріх і перепросити. Але я впевнений, що незабаром ефективність вжитих заходів відчуватиме все більша й більша кількість людей", - зазначив Порошенко.

Перші позитивні результати одужання української економіки, переконаний він, видно вже сьогодні. Це - пожвавлення ділової активності, перші кроки з детінізації та збільшення надходжень до бюджету, що дало змогу запланувати відчутне підвищення зарплат вчителям, лікарям, іншим бюджетникам і зробити з початку 2017 року "крок назустріч найбіднішим верствам населення – підняти вдвічі мінімальну заробітну плату до 3200 гривень".

"Настає час збирати перші, хай поки що не дуже соковиті, але плоди жорстких антикризових заходів", - підкреслив Президент.

Фото: АПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-