Климпуш-Цинцадзе сподівається переконати Трампа підтримувати Україну

Климпуш-Цинцадзе сподівається переконати Трампа підтримувати Україну

Укрінформ
Україна сподівається донести до нового керівництва США свої аргументи стосовно необхідності стримування Росії.

Таку думку в інтерв'ю канадському виданню the National Post висловила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«США мають досить стійку традицію ухвалення рішень стосовно національних інтересів, виходячи із оцінки загроз та викликів, які постають перед державою. Ми сподіваємося, що зможемо донести наші аргументи до нової адміністрації та бути почутими», - сказала Клипуш-Цинцадзе.

Вона додала, що сам Дональд Трамп представляє Республіканську партію, яка вже «тривалий час дотримується політики підтримки союзників, що теж направлятиме рішення нової адміністрації». «Упевнена, дуже швидко прийде розуміння, що Росію треба стримувати у її намаганнях зруйнувати світовий порядок, який ми всі разом тяжко вибудовували після Другої світової війни», - зазначила віце-прем'єр-міністр.

На її переконання, якщо президент США Дональд Трамп займе проросійську позицію у своїй зовнішній політиці, то наштовхнеться на спротив законодавців як із Демократичної, так і Республіканської партій.

Нагадаємо: Дональд Трампа раніше висловлював припущення, що мешканці Криму більш охочі жити у складі Росії, а також сумнівався у російській агресії стосовно України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-