Тарута поскаржився НАБУ на Гонтареву

Тарута поскаржився НАБУ на Гонтареву

Укрінформ
Нардеп Сергій Тарута під час допиту в Національному антикорупційному бюро дав свідчення стосовно керівника Нацбанку Валерії Гонтаревої та її заступниці Катерини Рожкової.

Про це він розповів журналістам після спілкування зі слідчим, передає кореспондент Укрінформу.

"Я поінформував про те, що є реальні порушення (з боку) Гонтаревої і Рожкової стосовно нового закону про протидію корупції. Про конфлікт інтересів у Рожкової, яку суд визнав акціонером "Платинум банку", де на сьогодні не відповідають стрес-аналізи по роботі, де немає власника, а він не лише працює, а й увійшов у число двадцяти, які сьогодні займаються конвертацією валюти", - заявив Тарута.

Він додав, що звернув увагу слідчого на електронну декларацію Гонтаревої, "яка не  відобразила наявність конфлікту інтересів". 

"Ми не бачимо з декларації, що суми виплачених податків відповідають її декларації", - сказав нардеп.

Він висловив сподівання, що НАБУ проведе об`єктивне розслідування щодо діяльності Гонтаревої та Рожкової.

Нагадаємо, 13 жовтня Нацбанк звернувся до СБУ, ГПУ та НАБУ з проханням відкрити кримінальні провадження у зв’язку з розповсюдженням Сергієм Тарутою на зустрічі з МВФ та Світовим банком "провокаційних матеріалів з голослівними звинуваченнями" на адресу голови НБУ Валерії Гонтаревої.

У НБУ вважають, що такі дії спрямовані на підрив економічної та інформаційної безпеки України, що підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-