Україна має показати результати в покаранні корумпованих високопосадовців – МВФ

Україна має показати результати в покаранні корумпованих високопосадовців – МВФ

Заява
Укрінформ
Україні необхідні конкретні результати у притягненні до відповідальності та засудженні корумпованих чиновників високого рівня і поверненні доходів, отриманих в результаті корупційних дій.

Про це йдеться у заяві голови місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Рона ван Рудена, яка працювала у Києві 3-17 листопада.

"Місія провела із представниками влади конструктивні обговорення питань політики, необхідних для завершення третього перегляду в рамках програми розширеного фінансування. Попри гарні успіхи, владі потрібен додатковий час для реалізації напрямків політики з метою забезпечення середньострокової податково-бюджетної сталості, в тому числі прийняття бюджету на 2017 рік відповідно до цільових показників програми, забезпечення фінансової стабільності, а також подолання корупції. Дискусії стосовно цих напрямків триватимуть", - зазначив ван Руден.  

За його словами, економічна політика української влади і надалі має зосереджуватись на таких напрямах:

- прискорення реформи великого і неефективного сектору державних підприємств, покращення умов ведення бізнесу і подолання корупції для залучення інвестицій і нарощування потенціалу економіки;

- забезпечення відповідності між зростанням заробітної плати і підвищенням продуктивності праці для захисту конкурентоспроможності; 

- подальша податково-бюджетна консолідація для забезпечення прийнятності рівня боргу за підтримки пенсійної реформи і заходів, спрямованих на підвищення ефективності системи оподаткування, яка б сприяла зростанню, із одночасним підвищенням якості державних видатків;

- обачна грошово-кредитна політика, націлена на подальше скорочення інфляції і відновлення резервів в рамках режиму гнучкого обмінного курсу;

- відновлення фінансової системи і відродження банківського кредитування.  

"Спрямування теперішньої стабілізації у потужне і стале зростання, для того щоб Україна змогла наздогнати своїх сусідів по регіону, буде непростим завданням. Воно було викликом у минулому, коли проведення реформ із зупинками призвело до повторного накопичення значних дисбалансів та економічної кризи", - зазначив керівник місії.

За його словами, українській владі слід і надалі бути єдиною в своєму прагненні продовжувати реформи, чинити опір тиску популізму і долати спротив захисників групових інтересів.

"Особливо потребує рішучих кроків боротьба з корупцією, що залишається найчастіше згадуваною перешкодою на шляху ведення бізнесу в Україні. Попри досягнуті успіхи у створенні нових інституцій, у тому числі Національного антикорупційного бюро України, і системи електронного декларування активів високопосадовців, що стала важливим кроком, необхідні конкретні результати у притягненні до відповідальності і засудженні корумпованих чиновників високого рівня і поверненні доходів, отриманих в результаті корупційних дій", - зазначив ван Руден.

Місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом Рона ван Рудена відвідала Київ у період 3-17 листопада для початку дискусій в межах третього перегляду програми економічних реформ влади країни за програмою розширеного фінансування (EFF). Місія також провела дискусії в рамках консультацій з Україною 2016 р. за Статтею IV.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-