Фейгін: Трамп скупуватий, але Київ може розраховувати на

Фейгін: Трамп скупуватий, але Київ може розраховувати на "безкоштовну" допомогу

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін вважає, що політична підтримка України з боку нової, республіканської адміністрації США буде не меншою, ніж тепер, а ось економічна - скоротиться.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"У чому Україні тепер буде складніше - з економічною допомогою від США. Трамп скупуватий. Тим більше що він обіцяв повернути виробництва до США, а для цього потрібні інвестиції. Так що в цьому Україні на багато що розраховувати не доводиться. Але що стосується "безкоштовної" допомоги, не економічної, а політичної, то тут у Києва є усі шанси досягти гарного результату в спілкуванні з Вашингтоном", - вважає Фейгін.

Він нагадує, що усі нинішні кандидати на пост держсекретаря США при новій адміністрації (Рудольф Джуліані, Джон Болтон, Ньют Гінгріч) - "представники консервативного республіканського істеблішменту, що виступає категорично проти російської агресії в Україні".

На його думку, в спілкуванні з республіканською адміністрацією Кремлю буде не простіше, ніж з демократами: "З республіканцями прийде інша стратегія. Так, вони намагатимуться домовлятися з Москвою. Але домовлятися з позиції сили. Багато говорять, що Трамп поводитиметься в цих умовах, як бізнесмен. Так - як бізнесмен, але бізнесмен, що має сильніші козирі, аргументи. А це надзвичайно незручний парламентер".

Адвокат Фейгін добре знайомий з американським істеблішментом ще з тих пір, коли він з колегами займався захистом у "справі Pussy Riot".

Повністю інтерв'ю з адвокатом Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Фото: REUTERS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-