Геращенко: У Мінську обговорюють лише «модальність» виборів на Донбасі

Геращенко: У Мінську обговорюють лише «модальність» виборів на Донбасі

Укрінформ
Народні депутати з різних фракцій зустрілися сьогодні у Верховній Раді зі Спеціальним представником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком, який поінформував їх про роботу мінських груп.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила член гуманітарної підгрупи у Тристоронній контактній групі перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"У ВР уже кілька місяців працює неформальний дискусійний майданчик "мінська платформа", де депутати різних факцій і політичних груп обговорюють ситуацію на Донбасі, реалізацію мінських угод, зустрічаються з представниками мінських груп. Сьогодні в рамках "мінської платформи" відбулася дискусія депутатів ВР з представником у Тристоронній контактній групі головуючого в ОБСЄ Мартіном Сайдіком", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що дипломат поінформував українських політиків про роботу мінських груп, визнав, що це непрості дискусії, наголосив на пріоритетності для всіх мінських груп безпекової компоненти. Депутатів цікавили питання методології роботи спостережної місії ОБСЄ та здійснення ними моніторингу, багато питань стосувалися роботи політичної та безпекової груп. Українські політики також звернулися до координатора від ОБСЄ в ТКГ з проханням активізувати зусилля задля звільнення заручників.

"Інформуючи народних депутатів про роботу політичної групи, Сайдік наголосив, що в Мінську обговорюються лише модальності можливих виборів, а не законопроект", - повідомила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-