До КСУ викликали Парубія, Томенка і Яценюка

До КСУ викликали Парубія, Томенка і Яценюка

Укрінформ
Конституційний суд України у розгляді справи за поданням 57 народних депутатів щодо конституційності закону "Про засади державної мовної політики" постановив задовольнити клопотання щодо виклику у якості свідків ряду народних депутатів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Задовольнити клопотання щодо виклику в якості свідків Парубія Андрія, Томенка Миколу, Яценюка Арсенія...", - сказав суддя.

Як зазначили судді, у зв'язку з задоволенням заяви та необхідністю підготовки зазначених осіб до судового засідання, зокрема ознайомлень з матеріалами справи, необхідністю виклику свідків, суд оголосив про перерву, поки не будуть виконані процесуальні дії.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві під будівлею КСУ проходить нечисленний мітинг за скасування мовного закону, відомого як закон Ківалова-Колесніченка.

3 липня 2012 року Верховною Радою був ухвалений базовий для українського законодавства закон "Про засади державної мовної політики". 9 серпня закон був підписаний Януковичем і набрав чинності.

У лютому 2015 року Конституційний суд України відкрив провадження за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо відповідності цього закону Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-