У БПП заявили, що підтримають зняття недоторканності з Новинського

У БПП заявили, що підтримають зняття недоторканності з Новинського

Укрінформ
Подання ГПУ стосовно зняття депутатської недоторканності з представника фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського буде винесене на голосування, незважаючи на відсутність рішення профільного комітету, і фракція БПП буде голосувати «за».

Про це у четвер заявив журналістам у парламенті заступник голови фракції Олексій Гончаренко, інформує прес-служба політсили. 

«Я не зрозумів неспроможність парламентського Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради прийняти рішення щодо надання слідчим органам проводити відповідні дії стосовно народного депутата фракції партії «Опозиційний блок» Вадима Новинського. Можливо, комітет зайняв нейтральну позицію через відсутність обраного голови», – сказав Гончаренко.

За його словами, відсутність рішення комітету стосовно Новинського не позбавляє Верховну Раду права ухвалити відповідне рішення. «Особисто я категорично проти такого інституту, як депутатська недоторканність. Я та фракція БПП будуть голосувати «за», – зазначив заступник голови фракції.

При цьому Гончаренко уточнив: «У поданні Генеральної прокуратури мова іде про зняття депутатської недоторканності в частині ведення слідства стосовно пана Новинського. В поданні немає питання про арешт народного депутата».

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура України 3 листопада внесла до Верховної Ради подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.

Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту на своєму засіданні 16 листопада взяв до розгляду це подання, однак звернувся до Генпрокуратури з проханням надати додаткові матеріали та пояснення для ухвалення остаточного рішення щодо подання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-