КСУ  відмовився дати відвід суддям, які мають конфлікт інтересів - нардеп

КСУ відмовився дати відвід суддям, які мають конфлікт інтересів - нардеп

Укрінформ
Конституційний суд під час розгляду мовного закону, відомого як закон Ківалова-Колесніченка, відмовився дати відвід суддям, які мають конфлікт інтересів.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Леонід Ємець.

"Конституційний суд відмовився дати відвід суддям які мають конфлікт інтересів через участь в узурпації влади Януковичем. Статус української мови визначатиметься складом суду до якого немає довіри і який є залежним від політичних впливів. Ганьба, і правовий нігілізм", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні КСУ у формі усного слухання розпочав розгляд справи за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо конституційності закону „Про засади державної мовної політики". 

Народні депутати просять суд визнати закон таким, що не відповідає Конституції. Автори подання стверджують, що під час ухвалення закону в парламенті були порушені процедура розгляду та ухвалення, а також процедура особистого голосування. Зокрема, нардепи вважають, що їх було позбавлено права як законодавчої ініціативи, так і можливості внесення виправлень, уточнень, а також усунення помилок та суперечностей у тексті законопроекту під час другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-