Законопроект про сертифікацію енергоефективності будівель повернули комітету

Законопроект про сертифікацію енергоефективності будівель повернули комітету

Укрінформ
Народні депутати повернули до профільного комітету для підготовки до повторного першого читання урядовий законопроект 4941 "Про енергетичну ефективність будівель".

За відповідне рішення проголосували 235 народних обранців після того, як пропозицію ухвалити проект закону за основу підтримали лише 186 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроект визначає правові та організаційні засади діяльності у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель і спрямований на створення умов для зменшення споживання енергетичних ресурсів у будівлях.

Згідно з проектом, для об’єктів будівництва та існуючих будівель передбачається сертифікація енергетичної ефективності з метою визначення фактичних її показників, проведення оцінки відповідності зазначених показників установленим мінімальним вимогам до енергетичної ефективності будівель, розроблення рекомендацій щодо підвищення рівня енергетичної ефективності будівлі, що враховують місцеві кліматичні умови та є технічно і економічно обгрунтованими.

Зокрема, планується, що сертифікація енергоефективності будівель буде обов’язковою для об’єктів будівництва; будівель та відокремлених частин будівель, які продаються або передаються в найм (оренду) на строк не менше 1 року; будівель, в яких у приміщеннях загальною опалюваною площею більше 250 квадратних метрів розташовані державні органи; а також для отримання державної підтримки здійснення заходів із забезпечення (підвищення рівня) енергетичної ефективності будівель.

Разом з тим законопроект передбачає, що відсутність сертифіката енергетичної ефективності будівлі, звіту про результати обстеження систем опалення та кондиціонування будівель, якщо їх наявність є обов’язковою згідно із законом, нерозміщення в доступному для ознайомлення громадськості такого сертифіката тягне за собою накладення штрафу на громадян та посадових осіб у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-