Комітет Ради вимагає від ГПУ незаконних дій - Луценко

Комітет Ради вимагає від ГПУ незаконних дій - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко називає "специфічним" рішення Регламентного комітету Верховної Ради стосовно подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

"Регламентний комітет прийняв рішення дуже специфічне. Він вимагає від Генпрокуратури те, чого Генпрокуратура робити не має права, бо Кримінально-процесуальний кодекс забороняє мені розкривати таємницю досудового слідства", - сказав Юрій Луценко журналістам після закінчення Регламентного комітету у середу. 

На переконання Юрія Луценка, члени комітету не хочуть приймати рішення по суті і "придумують причини, як перекласти цю проблему на інший орган, щоб самому не приймати рішення".

Генпрокурор вважає, що члени комітету навмисно затягують процес розгляду подання щодо Новинського.

В той же час, Юрій Луценко зазначив, що виконає рішення комітету.

"Буду чекати подання (нове подання - ред.) і дам їм законну відповідь", - сказав Юрій Луценко.

При цьому він додав, що нове подання буде готуватися після того, як Регламентний комітет направить до Генпрокуратури своє рішення.  

В середу комітет Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту прийняв рішення продовжити розгляд подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського після надання Гепрокуратурою додаткових матеріалів та пояснень.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. У поданні йдеться про перевищення влади та вчинення злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-