Рада ратифікувала три угоди зі Шрі-Ланкою

Рада ратифікувала три угоди зі Шрі-Ланкою

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила три закони щодо ратифікації міжнародних договорів із Шрі-Ланкою: про видачу правопорушників, про взаємну правову допомогу у кримінальних справах і щодо передачі засуджених осіб.

Відповідні рішення в середу народні депутати ухвалили більшістю голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ратифікація договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шрі-Ланка про видачу правопорушників є необхідною для реалізації положень статті 10 Кримінального кодексу України та глави 44 «Видача осіб, які вчинили кримінальне правопорушення (екстрадиція)» Кримінального процесуального кодексу України. Цей договір був вчинений 25 червня 2016 року у місті Київ.

Інший договір, який ратифікували між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шрі-Ланка про взаємну правову допомогу у кримінальних справах, був підписаний також 25 червня 2016 року в Києві. Така ратифікація є необхідною для реалізації положень глави 43 «Міжнародна правова допомога при проведенні процесуальних дій» Кримінального процесуального кодексу України.

Також народні депутати ратифікували третій договір між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шрі-Ланка про передачу засуджених осіб, підписаний 25 червня 2016 року в Києві. Необхідність ратифікації договору випливає з вимог частини другої статті 21 самого договору, обумовлена вимогами статті 9 Закону України «Про міжнародні договори України», а також узгоджується з положеннями статей 6-10 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-