Українські заяви про терміни безвізу можуть дратувати ЄС - Сироїд

Українські заяви про терміни безвізу можуть дратувати ЄС - Сироїд

Укрінформ
Будь-які заяви української сторони щодо термінів надання Україні безвізового режиму з країнами Європейського Союзу можуть розцінюватися в ЄС як тиск. 

Таку думку висловила віце-спікер Верховної ради Оксана Сироїд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь-які заяви українців стосовно того, коли може бути наданий безвізовий режим тільки погіршують ситуацію. Адже європейці сприймають це як тиск на них і на їхню позицію», - сказала віце-спікер журналістам в кулуарах парламенту у середу.

За її словами, поки що з боку ЄС нічого не було сказано такого, щоб закрило питання того, що безвізового режиму не буде. У той же час вона зауважила, що нічого не прозвучало і стосовно термінів надання Україні безвізового режиму.

«Ця невизначеність - це сьогодні є таким інструментом, можливо і впливу, і тиску, а можливо, обумовлена внутрішньополітичною ситуацією, яка є в державах ЄС, в тому числі Німеччині і Франції, адже вони також підходять до виборів», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні народні депутати ухвалили Постанову про Звернення Верховної Ради України до урядів держав-членів Європейського Союзу, Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-