Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати

Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати

Відео
Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення  про підозру голові Рахункової палати Роману Магуті, який без перевірки дозволив приватизувати службове житло племіннику члена Рахункової палати. 

Відповідні документи на підпис генпрокурору надав очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я підписую повідомлення про підозру керівнику Рахункової палати Роману Магуті. Згодом підозра буде підписана і керівнику контрольно-ревізійного управління, яка одночасно є членом Рахункової палати. Згідно законодавства, підозру голові та члену Рахункової палати підписує особисто генпрокурор, тому я вийду з прокурорської групи, а Назар Іванович визначить хто її очолить і далі всі слідчі дії і оголошення обвинувального акту будуть в руках Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - сказав він.

Суть кримінальної справи полягає у тому, що член Рахункової палати, маючи приватизоване житло в Києві, звернулася до глави Рахункової палати з проханням надати службове житло в центрі столиці. Закон передбачає надання такого житла, але не з подальшою його приватизацію.

Було встановлено, що у грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю 1,39 млн грн. по вул. Полтавській,10.

Пізніше член Рахункової палати звернулася до голови з проханням приватизувати житло. Глава Рахункової палати погодився, після чого в квартирі був прописаний племінник члена Рахункової палати, після чого він квартиру приватизував і передарував члену Рахункової палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-