Спецпредставник НАТО радить Україні зосередитися на реформах

Спецпредставник НАТО радить Україні зосередитися на реформах

Укрінформ
Зараз Україні краще не порушувати таке політично чутливе питання як членство в НАТО, а зосередитися на внутрішніх реформах, у тому числі і в армії. 

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу в ФРН заявив спеціальний представник генерального секретаря НАТО з країнами Закавказзя та Центральної Азії Джеймс Аппатурай. 

«Наразі Україна не переслідує мети стати членом НАТО. І ми вважаємо, що це правильно, оскільки пріоритетом повинна стати реформа», - сказав Аппатурай. 

На його думку, питання членства є «політично чутливим, яке не слід порушувати в даний час». Якщо ж з часом настане момент, коли Україна вирішить, що хоче бути членом альянсу, все  залежатиме виключно від відповідності її збройних сил  стандартам НАТО. Зараз вони далекі від цього, і це розуміють і самі українці, зазначив спецпредставник. 

Він нагадав, що в даний час здійснюється кілька двосторонніх програм між Україною і країнами-членами, які спрямовані безпосередньо на підтримку українських збройних сил.

На рівні всієї організації також є програми, які фінансуються 5 великими трастовими фондами, для допомоги Збройним силам України у справі перебудови, модернізації, а також у питанні лікування поранених солдатів. НАТО також допомагає Україні в тому, що стосується стратегічних комунікацій, зазначив представник альянсу. 

Аппатурай наголосив, що пріоритет зараз повинен бути відданий реформ, саме на них повинні бути спрямовані всі зусилля Президента і міністрів. «Це на 100 відсотків правильний напрямок шляху і ми його підтримуємо», - сказав Аппатурай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-