"Єврооптимісти" просять повернути Найєма і Заліщук до делегацій ПАРЄ і НАТО

Укрінформ
Міжфракційне об'єднання "Єврооптимісти" вважає рішення фракції "Блоку Петра Порошенка" про виключення зі складу міжнародних делегацій народних депутатів Світлани Заліщук, Мустафи Найєма і Наталії Новак політично вмотивованим і пропонують його переглянути.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сторінці об'єднання у  Facebook.

"МФО «ЄвроОптимісти» вважає політично мотивованим рішення фракції БПП про виключення зі складу парламентських делегацій ПАРЄ, НАТО та інших міжнародних організацій народних депутатів Світлани Заліщук, Мустафи Найєма і Наталії Новак. Члени МФО поважають право фракції відкликати своїх представників. Разом з тим, такі рішення мають прийматися виходячи з професійних, а не політичних мотивів", - йдеться у документі.

В об'єднанні зазначають, що Заліщук та Найєм мають "заслужений авторитет на міжнародній арені, який напрацьовувався роками, і в інтересах України активно використовувати їхні знання та досвід".

На думку авторів заяви, офіційна версія виключення з парламентських делегацій за перебування у відмінних від БПП партіях "не витримує жодної критики, оскільки стосувалася вибірково нелояльних членів фракції".

"Рішення фракції БПП щодо Світлани Заліщук, Мустафи Найєма і Наталії Новак є проявом подвійних стандартів, що містить ознаки дріб’язкової помсти за політичну позицію. МФО «ЄвроОптимісти» пропонує фракції БПП переглянути своє рішення", - зазначають автори документа.

Міжфракційне об'єднання «ЄвроОптимісти» було зареєстроване 3 лютого 2015 року задля координації парламентської роботи з метою втілення європейських реформ. До нього увійшли народні депутати Верховної Ради України VIII скликання із фракцій «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Самопоміч» та позафракційні.

14 листопада народних депутатів "БПП" Світлану Заліщук та Мустафу Найєма, а також Наталію Новак виключили з міжнародних делегацій, мотивуючи це членством депутатів в інших партіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-