США розширили список санкцій проти Росії

США розширили список санкцій проти Росії

Укрінформ
Міністерство фінансів США розширило список індивідуальних санкцій, пов'язаних з окупацією РФ українського Криму, додавши до нього шестеро осіб, які отримали мандати депутатів Держдуми РФ на території півострова.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського мінфіну, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

"Управління по контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC) внесло (до списку санкцій – ред.) Дмитра Бєліка, Андрія Козенка, Костянтина Бахарєва, Світлану Савченко, Руслана Бальбека, і Павла Шперова відповідно до Розпорядження 13660", - зазначається в офіційному повідомленні.

Як зауважили в американському мінфіні, ці особи несуть відповідальність за дії або політику, що підриває демократичні процеси й інститути в Україні, а також ставить під загрозу мир, безпеку, стабільність, суверенітет і територіальну цілісність України. За словами в.о. директора OFAC Джона Смітта, Сполучені Штати не визнають незаконні вибори до Державної Думи РФ, які відбулися в Криму.

Минулого тижня Європейський Союз також запровадив санкції проти цих шістьох посадовців. У цьому зв'язку в мінфіні США підкреслили, що скоординували свої дії з європейською стороною, що "підкреслює силу партнерства США-ЄС у збереженні тиску на Росію, поки вона порушує безпеку й суверенітет України".

Нагадаємо: Бєлік, Козенко, Бахарєв, і Савченко були обрані до складу Державної Думи РФ в одномандатних округах Криму і місті Севастополі. Бальбек був обраний депутатом Держдуми у складі політичної партії "Єдина Росія" разом з Наталією Поклонською та Михайлом Шереметом, які вже перебувають у списку санкцій США. Шперов же потрапив до Держдуми після того, як один із членів партії "Єдина Росія" відмовився від місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-