Президент сподівається на безвіз до саміту Україна-ЄС

Президент сподівається на безвіз до саміту Україна-ЄС

Укрінформ
Президент Петро Порошенко сподівається, що Україна, яка повністю виконала всі критерії для отримання безвізового режиму з Євросоюзом, все-таки отримає цей режим до засідання саміту Україна-ЄС 24 листопада.

Про це Глава держави заявив на прес-конференції у Стокгольмі в рамках офіційного візиту до Королівства Швеція.

"На сьогоднішній день треба просто знайти ту формулу, яка дозволить нам продемонструвати прогрес. Дуже сподіваюсь, що це трапиться до засідання саміту Україна-ЄС. Ми все ще маємо цю надію і я буду робити все можливе для того, щоб це забезпечити", - сказав він.

Президент наголосив, що Україна повністю виконала всі критерії для отримання безвізового режиму з Євросоюзом. "Ми впровадили 144 реформи, схвалені Спеціальною оціночною місією ЄС. Тому зараз ми маємо прискорити надання безвізового режиму для українських громадян", - зазначив Порошенко.

Глава держави подякував шведським партнерам за сильну підтримку цієї позиції.

Президент також зазначив, що переговори з керівниками країн- членів ЄС, очільниками Єврокомісії та Європейської Ради давали всі підстави для оптимізму щодо запровадження безвізового режиму.

"На сьогоднішній день дійсно є питання, які абсолютно ніяк не пов'язані з Україною, наприклад механізм призупинення безвізового режиму, коли інституціональні дискусії ведуться між Європейською комісією і Радою. Ми неодноразово отримували і, думаю, це буде підтверджено найближчим часом - абсолютно тверду позицію всіх європейських країн, що Україна виконала всі умови і зробила все, що мала зробити", - наголосив Глава держави. 

За його словами, Україна зараз потребує рішення Європейського парламенту щодо цього питання. Президент додав, що керівництво найбільших груп ЄП чітко заявило про підтримку безвізового режиму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-