Польська влада відмежувалася від маршу, під час якого спалено український прапор

Польська влада відмежувалася від маршу, під час якого спалено український прапор

Укрінформ
Відповідальність за спалення українського прапора під час “Маршу Незалежності” в минулу п’ятницю у Варшаві мають нести його організатори.

Про це в коментарі телеканалу tvn24 заявили представники канцелярії президента Польщі та уряду РП.

“Це не польська держава організувала цей марш, це не польська держава діяла невідповідним чином, а лише невелика група” – заявив радник президента Польщі Павел Муха, зазначивши, що не потрібно ставити знаку рівності між усіма маніфестантами.

Заступник міністра національної оборони РП Бартош Ковнацький зауважив, що марш “не був офіційною державною урочистістю”, яку підтримував уряд.

Водночас, представники польської опозиції наголошують, що зловмисників обов’язково має бути покарано.

Один з лідерів найбільшої опозиційної партії у Польщі “Громадянської платформи” Славомір Нойман наголосив, що незалежність України є в національних інтересах Польщі і “якщо якийсь ідіот робить такі вчинки, то має бути покараний”.

Комітет захисту демократії Польщі (KOD), який також є в опозиції до польської влади, в неділю у листі до тимчасового повіреного України в Польщі Василя Зварича однозначно засудив спалення українського прапора у Варшаві.

“Спалення українського прапора під час “Маршу Незалежності”, організованого націоналістичними організаціями в Польщі, тим більше є болючим і обурює, оскільки зневажено символ держави, яка нам є особливо близькою. Незалежна, сильна і демократична Україна, а також близькі контакти, які пов’язують наші країни, є найкращою гарантією суверенітету і безпеки Польщі”,- йдеться в заяві KOD.

Нагадаємо, радикально налаштовані молодики із закритими обличчями під час "Маршу незалежності" у Варшаві на 98-у річницю незалежності Польщі спалили прапор України. У зв’язку з цим посольство України в Польщі готує офіційну ноту до МЗС Польщі з приводу цього інциденту й очікує від польської сторони реакції на нього і покарання зловмисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-