Дипломати вирушили до Нью-Йорка для відстоювання української ініціативи щодо Криму

Дипломати вирушили до Нью-Йорка для відстоювання української ініціативи щодо Криму

Укрінформ
15 листопада планується голосування резолюції з Криму в рамках Генеральної Асамблеї ООН. Українська делегація вирушила до Нью-Йорка.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

"Знову виліт. Цього разу Нью-Йорк. 15 листопада планується голосування резолюції з Криму в рамках Генеральної Асамблеї ООН. Разом з Sergiy Kyslytsya та Mustafa Dzhemilev та іншими дипломатами працюватимемо на підтримку ініціативи українського уряду", - написала вона.

Журналістка охарактеризувала резолюцію: "вона стосується репресій, що тривають на окупованому півострові вже майже три роки; вона не є політичною в класичному сенсі та не спрямована проти жодної держави, її головний вимір - гуманітарний (правозахисний). Практичним втіленням резолюції може бути моніторингова місія, яка контролюватиме ситуацію з порушенням прав людини в Криму. Вона не є перепідтвердженням резолюції 262 від 27.03.2014, яка засудила незаконну анексію та підтвердила територіальну цілісність України. Чекати 101 голос "за" та порівнювати цю резолюцію із 262- ою не є коректним. Месиджі та суть двох документів різні".

Джеппар також повідомила, що росіяни висадилися величезним десантом в будинку ООН. "Їх мета переконати делегації країн-членів не голосувати за українську ініціативу. Вони всюди бачать "політичний слід" та "заговор против РФ". Вони вдаються до шантажу та тиску на країни", - написала журналістка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-