Генсек НАТО: спостерігаємо різке погіршення нашої безпеки

Генсек НАТО: спостерігаємо різке погіршення нашої безпеки

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг попередив обраного президента США Дональда Трампа про те, що для Сполучених Штатів не підходящий час відмовлятися від альянсу.

Про це пише The Guardian.

Столтенберг зазначив, що Захід стикається з найбільшою загрозою безпеки за останній час.

"Зараз не час ставити під сумнів цінність партнерства між Європою і США. За останні кілька років ми спостерігаємо різке погіршення нашої безпеки з більш напористою Росією і нестабільністю в Північній Африці і на Близькому Сході", – цитує генсека сайт 112.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Стольтенберг заявив, що чекає на зустріч з Трампом у Брюсселі у 2017 році на саміті НАТО, щоб обговорити подальше співробітництво.

Водночас Північноатлантичний альянс, стурбований змінами в керівництві Сполучених Штатів, має намір перенести свій січневий саміт на літо.

Німецьке видання Spiegel посилається на секретну доповідь штабу Столтенберга, в якому описуються ймовірні сценарії нової адміністрації. Серед них - те, що Трамп може відкликати згоду на ротацію американських солдатів у Східній Європі, скоротити американський контингент в Європі і, - що розглядається як найбільш прийнятне, - буде лише вимагати, щоб європейці збільшили витрати на свою безпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-