Маршалок польського Сенату обурений спаленням українського прапора

Маршалок польського Сенату обурений спаленням українського прапора

Укрінформ
Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та голова облради Олександр Ганущин у суботу зустрілися із Маршалком Сенату Республіки Польща Станіславом Карчевським. 

Сторони обговорили питання збереження історичної спадщини на території обох держав, а також розвиток культурної співпраці, інформує прес-служба Львівської ОДА.

Губернатор подякував за допомогу, яку надає уряд Польщі Україні в боротьбі із російським загарбником та привітав польський народ із Днем незалежності. "Для нас дуже важливо мати такого друга, як Польща, який, як ніхто інший, розуміє та підтримує нас. У нас єдиний ворог – комунізм. Він може мати різну форму, в тому числі і російську, проте завжди має одну й ту ж негативну сутність", - зазначив Синютка.

Водночас він засудив акт вандалізму, який нещодавно мав місце на "Марші незалежності" у Варшаві. Йдеться про спалення державного прапора України, який здійснили під час маршу невідомі особи, замасковані під вболівальників одного із варшавських футбольних клубів. Голова ОДА наголосив, що зловмисники, які вчинили це, обов’язково мають бути покарані.

"У наших народів непроста історія, але сьогодні ми маємо спільно дивитись вперед. Ми намагаємося. З часу мого призначення на посаду не було жодного виявлення антипольських настроїв серед жителів області. До того ж наші правоохоронні органи роблять все можливе для того, щоб подібних проявів тут не було", - зауважив Синютка.

У свою чергу Станіслав Карчевський також наголосив на дружніх відносинах України та Польщі. "Для нас важлива співпраця з Україною і ми цінуємо наші відносини. Тому такі випадки (нищення українських пам’яток та символів) є неприпустимими і ми намагатимемось розв’язати подібні ситуації", - підкреслив Маршалок Сенату РП.

Фото: прес-служба Львівської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-