ГПУ висунула меру Бучі і секретарю міськради ще одне звинувачення

ГПУ висунула меру Бучі і секретарю міськради ще одне звинувачення

Укрінформ
Меру і секретарю Бучанської міської ради розширено обвинувачення - їм додатково інкриміновано ще 10 га незаконно відчужених земель - і 10 листопада повідомлено вже змінену підозру.

Про це журналістів поінформував начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк, повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

"Меру і секретарю Бучанської міської ради розширено обвинувачення і 10 листопада 2016 року повідомлено вже змінену підозру, а саме додатково інкриміновано ще 10 га незаконно відчужених земель", - ідеться у повідомленні.

Він також зазначив, що за скаргою колишнього секретаря Бучанської міськради рішенням апеляційного суду стосовно нього скасовано обраний запобіжний захід та відсторонення його від займаної посади.

Генпрокуратурою до суду внесено клопотання про відсторонення секретаря Бучанської міськради від посади і застосування стосовно нього запобіжного заходу, додав представник ГПУ.

Начальник департаменту також прокоментував запобіжний захід стосовно мера Бучі: «Якщо він буде співпрацювати зі слідством, то нас задовольняє наявний на сьогодні запобіжний захід - домашній арешт, якщо ж він буде протидіяти, буде тиснути на свідків, підбурювати людей, то ми це будемо розцінювати як чинення перешкод слідству і, відповідно, будемо ініціювати зміну запобіжного заходу на тримання під вартою».

Як повідомлялося, мер міста Буча у Київській області Анатолій Федорук підозрюється у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду І категорії вартістю понад 100 млн грн. Секретар міськради Василь Олексюк за відсутності Федорука також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду у розмірі 1,024 га.

11 жовтня Федоруку і Олексюку було повідомлено про підозру за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

13 жовтня 2016 року за клопотанням прокуратури Печерський райсуд Києва обрав меру Бучі Федоруку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце проживання з 22:00 до 7:00 і носінням електронного браслета.

Печерський райсуд Києва відсторонив обох від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-