Україна кооперується із державами-сусідками щодо екопроблем - Семерак

Україна кооперується із державами-сусідками щодо екопроблем - Семерак

Укрінформ
Україна теж страждає від екологічних негараздів у сусідів. Зокрема, знаменита Долина нарцисів у Закарпатті потерпає від кислотних опадів, що приходять сюди із Угорщини.

Про це зазначив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо претензій угорської сторони стосовно сміття, яке несуть із Закарпаття ріки, міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак.

«Проблема є двостороння. Коли люди перетинають кордони, їм потрібні паспорти. Хмари, вода летять і течуть без перевірки на державних рубежах. Україна також страждає від забруднень, які є на територіях Європейського Союзу. І Закарпаття, зокрема, його знаменита Долина нарцисів, потерпає від окислення через опади, які йдуть на територію України з ЄС, в тому числі і з Угорщини. Тому це є глобальна проблема. Сьогодні світ надзвичайно забруднений. Але лідери світу і Україна в тому числі приділяють дуже велику увагу боротьбі зі зміною клімату, боротьбі із забрудненням. Сьогодні  Україна є серед країн-лідерів, хто ратифікував паризьку кліматичну  угоду. Ми показали, що розуміємо цю загрозу і працюємо в загальноєвропейській кооперації над вирішенням проблеми», - зазначив Семерак.

За його словами, щодо очищення річок Україна працює в тісній транскордонній кооперації із сусідами - угорцями та словаками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-