Посол Польщі розповів про спекуляції на Волинській трагедії

Посол Польщі розповів про спекуляції на Волинській трагедії

Укрінформ
Посол Польщі в Україні Ян Пєкло вважає, що в обох державах є маргінальні групи, які зловживають питанням Волинської трагедії.

Таке переконання він висловив під час публічних дебатів в Інституті світової політики, присвячених українсько-польським відносинам, передає кореспондент Укрінформу.

"З огляду на наші двосторонні відносини, на історичні дискусії щодо Волинського питання, будьмо відвертими - є маргінальні групи в обох країнах, є і в Україні, які намагаються зловживати цим питанням, зіпсувати підгрунтя для українсько-польської співпраці. Я не вірю, що цим маргінальним групам вдасться здобути певні досягнення. Українсько-польські відносини зараз насправді дійсно на високому рівні", - сказав польський дипломат.

Він нагадав про останній візит президента Польщі Анджея Дуди до Києва. "Він був єдиний (іноземний. - Ред.) глава держави, який відвідав парад Українсько-Польсько-Литовської бригади (Парад Незалежності 24 серпня. - Ред.). Я думаю, що це надзвичайно символічний жест. Особливо у контексті сьогоднішнього Дня незалежності Польщі. І це дає нам простір для міркувань", - зазначив посол РП.

Він також додав, що в Польщі нині перебуває понад мільйон українців, які працюють, навчаються, проводять дослідження.

"І в цьому немає жодних проблем. Поляки й українці підтримують хороші стосунки. І це основа для майбутнього поліпшення наших хороших відносин. Історія нас не зупинить. Ці питання треба обговорювати комітету істориків, який було утворено разом із Польським інститутом національної пам'яті. Там відбуваються зустрічі з українськими колегами. Це - процес. Він не почався зараз. Він почався тривалий час тому. І польські президенти, українські президенти докладали величезних зусиль для того, щоб іти шляхом до примирення. Це тривалий процес і нелегкий. І неможливо завершити його за одну ніч. Але, очевидно, у нас нема іншого вибору. Нам треба погоджуватись і примирюватись", - підкреслив Пєкло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-