Планом з дестабілізації в Україні керує заступник Суркова – СБУ

Планом з дестабілізації в Україні керує заступник Суркова – СБУ

Укрінформ
Безпосереднє керівництво і реалізацію російської листопадової спецоперації з дестабілізації ситуації в Україні здійснюватиме перший заступник радника президента РФ Владислава Суркова абхазький сепаратист Ілам Ардзінба, а контакт з українськими політичними рухами - громадянин Вірменії Армен Мартиросян.

Про це розповів у п'ятницю на брифінгу начальник департаменту захисту національних інтересів СБУ Анатолій Дублик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Безпосереднє керівництво реалізацією цього плану здійснює його перший заступник Ардзінба, а контакт з політичними рухами та громадськими організаціями в Україні, задіяними в акціях напряму чи наосліп, здійснює громадянин Вірменії Мартиросян", - сказав Дублик.

За його словами, українськими спецслужбами зафіксовано виїзди окремих організаторів акцій до РФ для отримання фінансування та інструкцій з проведення акцій. При цьому ворог  розраховує і на ефективність використання наосліп активності низки громадських та політичних рухів, зауважив він.

В СБУ також повідомили, що громадянин Вірменії Армен Мартиросян, який причетний до плану "Шатун", був пов'язаний зі скандалом навколо повернення літака "Белавіа".

Як повідомлялося, СБУ дала вказівку повернути літак через загрозу національній безпеці з боку одного з пасажирів, ним виявився Мартиросян. Однак його через деякий час відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-