Міністри ЄС у понеділок обговорять затримку безвізу для України

Міністри ЄС у понеділок обговорять затримку безвізу для України

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу обговорять вплив внутрішнього процесу візової лібералізації на відносини ЄС з Україною та Грузією.

Це питання буде порушено на засіданні Ради ЄС у закордонних справах у понеділок, 14 листопада, у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Міністри закордонних справ можуть порушити питання впливу законодавчого процесу візової лібералізації (у контексті його затримки в ЄС – ред.) на відносини з Україною та Грузією», - заявив офіційний представник керівної інституції ЄС.

Як відомо, завершення процесу скасування візових режимів для України та Грузії сьогодні затримується, адже поставлено у залежність від ухвалення в Євросоюзі нового так званого запобіжного механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн. Переговори з цього питання в ЄС вже тривають півроку, і консенсусу поки що не досягнуто. Джерела вказують, що це може статися наступного тижня.

Водночас Україна виконала усі 144 критерії плану дій з візової лібералізації, а відтак чекає від європейської сторони дотримання своїх політичних зобов’язань з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-