Розенко доповів РЄ про роботу з ратифікації конвенції проти домашнього насильства

Розенко доповів РЄ про роботу з ратифікації конвенції проти домашнього насильства

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко під час робочої поїздки до Страсбурга зустрівся з керівником Генерального директорату Ради Європи з прав людини та верховенства права Філіпом Буайа та обговорив з ним питання підготовки України до ратифікації Конвенції РЄ про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Розенко, зокрема, поінформував співрозмовника про те, що 19 жовтня цього року Кабінет Міністрів України схвалив на направив на розгляд Верховної Ради проект закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

«Законопроект розроблений відповідно до вимог Стамбульської конвенції та передбачає внесення змін до чинного законодавства України з метою адаптувати його до європейських стандартів, тим самим підготувавши базу для ратифікації Стамбульської конвенції», - зазначив Розенко.

Він висловив сподівання, що цей пакет законодавчих змін уже найближчим часом буде ухвалений парламентом одночасно із законопроектом про ратифікацію Стамбульської конвенції.

Як відомо, Україна підписала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція)  у листопаді 2011 року.

Документ зобов'язує уряди країн, які його ратифікували, вжити конкретних заходів для боротьби з усіма формами насильства щодо жінок: від переслідування і сексуальних домагань до домашнього насильства, примусових шлюбів і нівечення жіночих статевих органів.

Конвенція пропонує комплексний підхід щодо запобігання та протидії насильству стосовно жінок та домашньому насильству, зокрема заходи профілактики та захисту осіб, які постраждали від такого насильства, розслідування випадків на належному рівні, а також кримінальне переслідування та засудження винних за вчинення такого насильства.

Стамбульською конвенцією передбачено запровадження дієвого механізму надання допомоги та захисту особам, які постраждали від домашнього насильства. Документом передбачено, зокрема, створення притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства, з розрахунком 1 місце на 10 тис. населення, забезпечення функціонування „гарячих” ліній з надання допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, запровадження комплексної політики щодо збору та узагальнення статистичних даних про випадки домашнього насильства, а також запровадження спеціальних заходів протидії домашньому насильству.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-