Гройсман агітує аграріїв змінити підхід до експорту

Гройсман агітує аграріїв змінити підхід до експорту

Укрінформ
В Україні необхідно збільшити глибину переробки під час вироблення сільськогосподарської продукції, що забезпечить розвиток національної економіки.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з товаровиробниками сільськогосподарської продукції Херсонської області, повідомляє Урядовий портал.

"Ми виробляємо сировину, сировину постачаємо за кордон, звідти закуповуємо техніку. Я не знаю, як довго може прожити держава у такому стані. Якщо ми не відновимо внутрішнє виробництво, якщо ми не поглибимо переробку і не створимо додану вартість, ми не зможемо забезпечити якісне економічне зростання", - сказав Голова уряду.

Звертаючись до сільськогосподарських виробників, він наголосив, що "як Прем'єр-міністр зацікавлений в тому, щоби ви, виробляючи свою продукцію, поглиблювали її переробку. Я зацікавлений в тому, щоби ви, використовуючи можливості кооперації для невеликих господарств, мали можливості стати експортерами. Я зацікавлений в тому, щоби ви наситили український ринок і займали позиції на міжнародній арені".

У цьому контексті він зазначив, що Україна має впроваджувати інновації в аграрному секторі.

Також, за його словами, сьогодні потребують особливої уваги галузі тваринництва, садівництва та машинобудування.

Гройсман зазначив, що уряд готовий, використовуючи наявні можливості, допомогти тим, хто потребує підтримки.

"Підтримка аграріїв, поглиблення переробки, запровадження технологій, які підвищують продуктивність, дадуть можливість зробити той ланцюг, який дозволить нам утримувати лідируючі позиції", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Голова Уряду у рамках робочої поїздки до Херсонської області відвідав Інститут зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук у Херсоні та ознайомився із сучасними науковими підходами з ведення землеробства на зрошуваних і неполивних землях у південних регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-