Німецький дипломат: Реформи – кращий метод стабілізації в Україні

Німецький дипломат: Реформи – кращий метод стабілізації в Україні

Фото
Укрінформ
Проведення реформ, у тому числі в судовій системі, є найкращим способом протидії спробам дестабілізації в Україні.

Таку думку висловив Андреас Протманн, керівник Робочої групи по Україні Міністерства закордонних справ ФРН під час круглого столу, який відбувся в четвер у Німецькій раді зовнішньої політики, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ми наполегливо закликаємо Україну продовжувати процес реформ, ми вважаємо, що це найкращий спосіб, найкращий засіб запобігти спробам дестабілізувати ситуацію", - заявив дипломат.

При цьому він наголосив, що "украй важливо підтримувати незворотність реформ, щоб не було відкочування назад". У Німеччині відчувають, що всі зусилля з реформування юридичної системи дуже важливі для наближення України до європейських стандартів, і сподіваються, що ця реформа триватиме.

Протманн наголосив на важливості юридичної реформи, яка "має першорядне значення для стабілізаційних зусиль". Він звернув увагу на такі чинники, як транспарентність і довіра до судових органів з боку населення, підвищення зарплат суддям, "щоб зробити їх стійкішими проти корупції", наявність контролюючих механізмів.

Величезним успіхом назвав Протманн е-декларування. "Ми вітаємо Україну з цим. Але не треба зупинятися, треба йти далі і розпочати оцінку декларацій, верифікацію даних, наданих чиновниками. Наступна кампанія, 2017 року, має бути підготовлена дуже ретельно", - попередив він.

Німеччина надає значну підтримку, зауважив представник МЗС ФРН, розповівши про успішні раунди переговорів і консультацій по пакетах допомоги, включаючи проекти, покликані прискорити реформи. "Ми дуже схвалюємо роль громадянського суспільства в процесі", - додав він.

Про те, що робиться в Україні на законодавчому рівні для проведення судової реформи, розповіла член Конституційної ради Верховної Ради Вікторія Пташник. А про те, що робить громадянське суспільство - експерт "Реанімаційного пакету реформ" Михайло Жернаков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-