МВФ допоможе перевірити статки топ-декларантів за кордоном

МВФ допоможе перевірити статки топ-декларантів за кордоном

Е-декларації
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд допоможе Національному агентству з питань запобігання корупції перевірити майнові та фінансові активи декларантів з вищого ешелону влади за межами України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова НАЗК Наталія Корчак.

"МВФ вважає, що головна увага НАЗК стосовно перевірок декларацій має бути до чиновників з найвищого ешелону влади. Бо "риба гниє з голови". Відтак, Міжнародний валютний фонд пообіцяв всебічну допомогу при перевірці майнових та фінансових активів українських декларантів за межами держави", - написала Корчак.

Вона повідомила, що старший експерт фінансового сектору МВФ Емануель Матіас під час сьогоднішньої зустрічі в НАЗК зазначив, що Фонд "прискіпливо стежить за ситуацією в Україні". "Відповідно, вони побачили певну непослідовність у деклараціях деяких українських топ-посадовців: статки, про які писала міжнародна преса, наразі чомусь відсутні в електронному Реєстрі", - зауважила голова НАЗК.

За її словами, представник МВФ назвав систему е-декларування значним досягненням України, у можливість якого мало хто вірив. "Чимала кількість міжнародників до цього часу висловлюють здивування, що система запрацювала. З огляду на це, і для міжнародної спільноти, і для українського суспільства, вкрай важливий сьогодні превентивний фактор, який має спрацювати внаслідок рішення щодо тих, хто проігнорував свій обов'язок оприлюднити інформацію про майно", - вважає голова НАЗК.

Вона припустила, що з огляду на, "м'яко кажучи, незацікавленість" деяких вітчизняних високопосадовців у повноцінній роботі Нацагентства, зокрема у проведенні перевірок щодо законності набутих статків, співпраця з міжнародними антикорупційними організаціями стане чи не головним інструментом у викритті "нечесних на руку" українських чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-