Регламентний комітет Ради отримав подання на Новинського

Регламентний комітет Ради отримав подання на Новинського

Укрінформ
Регламентний комітет Верховної Ради отримав подання Генпрокуратури на депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив заступник голови комітету, депутат від БПП Володимир Арешонков.

"Регламентний комітет, в принципі, вже готовий до розгляду цього питання. У п'ятницю ми отримали від голови ВР матеріали, які подав генпрокурор. З понеділка члени комітету знайомляться з поданням. Ст. 219 визначається, що депутат, на якого є подання, повинен дати пояснення, на це є 5 днів з дня отримання. Пан Новинський ще не отримав матеріалів. Я думаю, що сьогодні йому буде вручено подання й у нього є 5 днів до понеділка, щоб надати нам пояснення. З понеділка, отримавши пояснення, регламентний комітет збирається на засідання і розглядає матеріали. Потім ми даємо висновок голові ВР, у нього є 7 днів, щоб внести подання до ВР", - заявив Арешонков.

Як повідомлялося, Новинський повернувся в Україну з Греції, куди полетів у п'ятницю.

3 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання, і там йдеться про перевищення влади та вчинення злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Новинський своєї провини не визнає і вважає справу політичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-