Позапарламентські партії - за повернення Україні ядерного статусу

Позапарламентські партії - за повернення Україні ядерного статусу

Укрінформ
Учасники коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України звернулися з заявою до Президента, уряду та Верховної Ради, а також низки міжнародних організацій - ООН, НАТО, ОБСЄ та МАГАТЕ щодо виконання Будапештського меморандуму.

Про це заявив голова Патріотичної партії України Микола Габер у вівторок під час засідання "круглого столу" в Укрінформі.

“Чому саме сьогодні ми виступаємо з такою заявою? Тому що до недавнього часу ми всі розуміли, що відбувається, але не було констатації факту. Сьогодні є резолюція ПАРЄ, де чітко визнається Росія агресором, є заяви керівництва ОБСЄ, які кажуть про те, що Росія порушила Будапештський меморандум і закликає повернутися у його рамки. Є ціла низка офіційних осіб, які чітко на міжнародному рівні висловлюються про те, що Росія є агресором, порушником Будапештського меморандуму. Був також час, коли керівництво нашої держави робило ставку на Мінські угоди, але ми сьогодні бачимо, що вони себе вичерпали повністю. Настав час, коли Україна має сказати своє слово, і вона вже може це зробити, бо є армія. Тому ми можемо ставити перед Росією, перед США та перед іншими країнами, які виступили гарантами, що або вони виконують свої обов’язки, або Україна може вважати Будапештський меморандум і взяті на себе обов’язки такими, які прийшли у ніщо. І, таким чином, має право на повернення ядерної зброї”, - сказав Габер.

Так, за його словами, у заяві йдеться про те, що протягом останніх років Україна піддається тиску і агресії Російської Федерації, яка порушила Будапештський меморандум. Оскільки країни-гаранти не виконали свої зобов’язання, не захистили територіальну цілісність України, то Будапештський меморандум може бути визнаний нікчемним та таким, що втрачає свою силу для всіх сторін. А це повертає Україні право на відновлення ядерного статусу та повернення ядерної зброї. Учасники коаліції просять підписантів меморандуму надати Україні зброю для захисту від агресії, а Російську Федерацію - негайно вивести свої війська з території України.

“Сьогоднішня наша акція - це лише початок цілої низки заходів, які ми хочемо провести як коаліція позапарламентських політичних партій і громадських організацій України, тому що питання дуже важливе для нашої країни, бо або буде захищена Україна і буде держава, або ми здамо позиції”, - наголосив Габер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-