Президенти України та Словенії ухвалили спільну декларацію

Президенти України та Словенії ухвалили спільну декларацію

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Президент Республіки Словенія Борут Пахор за підсумками проведених переговорів прийняли Спільну Декларацію про співробітництво країн.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

"У Декларації відзначається спільність позицій у безпекових питаннях. Документ засвідчує наявність перспектив для подальшого розвитку двостороннього співробітництва, зокрема в торговельно-економічній, науково-технічній та інших галузях. Сторони визначились зі співпрацею в рамках міжнародних організацій, а також вказали на перспективність налагодження співробітництва у сфері гуманітарного розмінування", - йдеться у повідомленні.

Документ також відзначає важливість дослідження подій, які є спільною історією України та Словенії в контексті 100-ї річниці Першої світової війни.

"Декларацією визначаються пріоритетні напрями двостороннього співробітництва, до яких належать, зокрема співпраця у галузі безпеки з метою подолання і попередження нових викликів і загроз; поєднання необхідних зусиль задля припинення акту агресії Росії на Донбасі та відновлення суверенітету України на території Криму; розвиток міжпарламентського, секторального та регіонального співробітництва; подальше поглиблення зв'язків України та Словенії у культурно-гуманітарній сфері", - повідомили у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-