Бельгія підтримує безвіз для українців

Бельгія підтримує безвіз для українців

Укрінформ
Україна виконала абсолютно всі зобов'язання плану дій візової лібералізації і Бельгія готова підтримати  позитивне рішення щодо України.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр закордонних та європейських справ Королівства Бельгія Дідьє Рейндерс під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.

"Окремо сторони зупинилися на запровадженні безвізового режиму між Україною та ЄС. Пан Рейндерс підтвердив, що Україна виконала абсолютно всі зобов'язання плану дій візової лібералізації, і Бельгія готова підтримати  позитивне рішення щодо України", - йдеться у повідомленні.

Климпуш-Цинцадзе висловила вдячність бельгійській стороні за непохитну підтримку України, її територіальної цілісності та суверенітету.

Вона поінформувала про ситуацію в Україні, результати здійснюваних Президентом та урядом України масштабних реформаторських перетворень, насамперед, у сферах судочинства, боротьби з корупцією, децентралізації влади.

Особливу увагу було приділено ситуації на тимчасово окупованих територіях України та стану виконання Мінських домовленостей. Климпуш-Цинцадзе подякувала за те, що Бельгія стала співавтором резолюції в ООН щодо порушення прав людини в незаконно анексованому Росією Криму.

Сторони також привітали активізацію політичного діалогу між Україною та Бельгією, у тому числі його парламентського виміру, взаємовигідну співпрацю двох країн у рамках міжнародних організацій, відновлення позитивної динаміки торговельно-економічних відносин, а також значний потенціал двостороннього співробітництва у сфері культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-