Поліція повертається до старої системи підготовки кадрів - Найєм

Поліція повертається до старої системи підготовки кадрів - Найєм

Укрінформ
Система підготовки кадрів Національної поліції забуксувала і повертається до старих методів.

Про це в ефірі Громадського повідомив народний депутат України і член колегії МВС Мустафа Найєм.

За його словами, реформа підготовки кадрів навіть не починалась.

«Є якісь драфти, є концепції, але підготовки немає. При тому що ми рік тому перестали приймати курсантів у Національну академію внутрішніх справ, в цьому році знов почали набирати. Для мене це є такий маленький відкат реформи, тому що це означає, що ми повертаємось до старої системи підготовки кадрів», - зазначив Найєм.

Він також зазначив, що відставка голови Нацполіції в Одеській області Гіоргі Лорткипанідзе є суто політичним рішенням через відставку губернатора Міхеїла Саакашвіллі і ніяк не пов’язана із недоукомплектуванням кадрового складу.

«Такий некомплект є в багатьох областях. В Донецькій області - 25-30%, і це прифронтова зона. В Луганській ще більше. Є області, в яких 20-25%, але треба розуміти, що така ситуація по всій країні. Це не стосується тільки Одеської області», - сказав депутат.

На його переконання, ніхто не очікував такого відсіву кадрів внаслідок переатестації і не готувався до термінової заміни місць слідчих та оперативників. У зв’язку з відсутністю кадрів велика кількість кримінальних справ залишається нерозкритою.

«Це є поганим наслідком переатестації. Треба визнати, що така ситуація у багатьох управліннях Національної поліції. Зараз єдина можливість - це реформа освітнього процесу. Інакше ми можемо стикнутися з тим, що через рік працівників поліції стане ще менше», - зазначив Найєм.

На переконання депутата, якщо зараз розпочати підготовку за новою системою, буде можливість швидкого доукомплектування апарату слідчих та оперативників. За оцінками Найєма, цей процес може завершитися за 1-2 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-