Климпуш-Цинцадзе і Хан обговорили візову лібералізацію

Климпуш-Цинцадзе і Хан обговорили візову лібералізацію

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час робочого візиту до Брюсселя зустрілася з комісаром ЄС із питань європейської політики сусідства та переговорів із розширення Йоханнесом Ханом, а також комісаром ЄС із питань торгівлі Сесілією Мальмстрьом.

Про це інформує Урядовий портал.

"Із Йоханнесом Ханом віце-прем`єр обговорила весь комплекс актуальних питань відносин між Україною та ЄС, а також імплементацію євроінтеграційних реформ у нашій державі. Українська сторона представила результати першої фази роботи системи електронного декларування", - йдеться у повідомленні.

Комісар ЄС висловив задоволення вчасним закінченням процесу електронного декларування в Україні, а також наголосив на готовності ЄС розглядати надання бюджетної підтримки у реалізації реформи державного управління, антикорупційної реформи та підтримувати зусилля України в управлінні міграційними процесами.

Климпуш-Цинцадзе подякувала європейській стороні за "Звіт про діяльність за підсумками перших 18 місяців" Групи підтримки України. "Я рада, що у звіті відображені реальні досягнення в реформах, які нам вдалося досягти в тому числі і завдяки підтримці ЄС", – зазначила вона.

Однією з ключових тем зустрічі стало обговорення шляхів завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Климпуш-Цинцадзе підкреслила важливість активної взаємодії між інституціями ЄС, урядом Нідерландів та Україною задля пошуку взаємоприйнятного рішення з цього питання.

Співрозмовники також торкнулися питання візової лібералізації. Віце-прем`єр наголосила на виконанні Україною всіх критеріїв Плану дій та висловила сподівання на швидке завершення внутрішніх процедур ЄС щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Окремо було обговорено підготовку до саміту Україна-ЄС, що відбудеться в Брюсселі 24 листопада.

Зустріч із комісаром ЄС із питань торгівлі Сесилією Мальмстрьом була присвячена стану імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, а також реалізації урядом відповідних економічних реформ. Віце-прем`єр подякувала Комісару ЄС за пакет заходів торговельної підтримки України з боку Європейської Комісії, ключовим елементом яких є пропозиція щодо надання Україні додаткових торговельних преференцій. "Це важливий жест політичної та практичної допомоги українській економіці, який показує потенційні переваги зони вільної торгівлі між Україною та ЄС і заохочує наших виробників диверсифікувати експортні ринки", – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Окрім цього, йшлося про взаємодію України і ЄС у протидії економічній агресії Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-