За рік Нацполіція відкрила 925 проваджень проти «своїх»

За рік Нацполіція відкрила 925 проваджень проти «своїх»

Укрінформ
За рік існування Нацполіції порушено 925 кримінальних проваджень відносно поліцейських за підозрою у корупції.

Про це заявила голова НПУ Хатія Деканоідзе на прес-конференції, присвяченій річниці вступу в силу закону "Про Національну поліцію України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Боротьба проти корупції... впродовж 11 місяців, оскільки Національна поліція розпочала працювати у листопаді минулого року, департамент внутрішньої безпеки відкрив 925 кримінальних проваджень проти співробітників нашої системи", - сказала вона.

Крім того, Деканоідзе відзначила, що департаментом по боротьбі з економічною злочинністю було порушено 3500 кримінальних справ проти посадовців.

"Департаментом захисту економіки впродовж 9 місяців цього року було порушено 3500 кримінальних справ у сфері службової діяльності. Пред'явлено звинувачення 997 посадовцям органів влади і місцевого самоврядування, а також 460 службовцям контролюючих органів", - підкреслила вона.

Голова Нацполіції також повідомила, що за рік у ряди Нацполіції було набрано 12 тисяч нових співробітників, створено за сучасними стандартами спецпідрозділ КОРД, в якому вже працює 368 спецназівців по всій країні. Вона також віднесла до досягнень за рік створення єдиної системи "102".

Крім того, за рік підтримка Нацполіції у суспільстві збільшилася до 46 відсотків, підкреслила Деканоідзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-