Експерт: Саакашвілі хоче бути в політиці

Експерт: Саакашвілі хоче бути в політиці "на перших ролях"

Укрінформ
Міхеїл Саакашвілі йде у політику, оскільки йому складно реалізувати політичні амбіції в губернаторському кріслі.

Таку думку в розмові з кореспондентом Укрінформу висловив директор Інституту соціально-політичного проектування "Діалог" Андрій Миселюк.

"Причини відставки - губернаторський плацдарм Саакашвілі розцінював як тимчасовий. Він вважає, що має право бути на перших ролях - Саакашвілі бачив себе на посту, як мінімум, віце-прем'єра. Водночас він розглядав і можливість повернутися до Грузії у разі вдалих результатів для його партії. Зараз "пазл" для відставки повністю склався - у Грузії він програв, в Одеській області йому показати практично немає чого - настав час звітувати про результати роботи, а їх немає", - сказав Миселюк.

На думку експерта, Саакашвілі  зробив все для того, щоб повернутися в публічну політику, в якій він "як риба у воді і де він, справді, як мінімум, ефектний, а іноді й ефективний". У нього вже є політична платформа, яка домагатиметься дострокових парламентських виборів, спираючись на безкомпромісну боротьбу з корупцією.

"Саакашвілі - символ вдалих грузинських реформ ... і  кит, на якому він стоїть, - це гасла про масштабну боротьбу з корупцією", - зазначив Миселюк.    

За словами експерта, Саакашвілі вміло поводиться як лідер мас, а критикувати владу, залишаючись на посту губернатора, йому було важко. 

Політолог нагадав, що зростає невдоволення новими комунальними платежами, а на цьому фоні критика влади "користується попитом", тому зараз дуже "вигідний" час для відходу від неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-