Додон відреагував на пропозицію українських депутатів оголосити його персоною нон-грата

Додон відреагував на пропозицію українських депутатів оголосити його персоною нон-грата

Укрінформ
Кандидат на пост президента Молдови від Партії соціалістів Ігор Додон вважає, що пропозиція українських депутатів щодоо визнання його персоною нон-грата через вислів про "російський Крим" – це не офіційна позиція української держави.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Заява кількох українських депутатів – це ще не офіційна позиція української держави. Очевидно, що у Майї Санду (суперник Ігоря Додона у другому турі президентських виборів – ред.) є свої прихильники серед організаторів Майдану в сусідній країні. Її жовті шарфи теж звідти», - написав Додон.

При цьому, кандидат у президенти зазначає, що Україну і Молдову пов'язують століття дружби, єдині християнські цінності і взаємовигідні економічні відносини.

«У мене там добрі друзі і великий досвід спільної роботи на державному рівні. Не піддавайтеся істерії Майї, яка відчуває, що програє другий тур виборів», - підсумував він.

Раніше віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко зачитала депутатський запит до голови Служби безпеки України Василя Грицака про прийняття рішення заборонити в'їзд на територію України громадянину Молдови Ігорю Додону.

Як повідомлялося, цей кандидат в президенти Молдови під час теледебатів заявив, що «Крим належить Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-