ГПУ готує підозру щодо створення Януковичем злочинного угруповання

ГПУ готує підозру щодо створення Януковичем злочинного угруповання

Укрінформ
Генеральна прокуратура працює над підготовкою підозри та обвинувальним актом у справі щодо створення екс-президентом Віктором Януковичем злочинного угруповання і вчинення ним низки інших тяжких злочинів.

Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко журналістам у суботу після зустрічі з родинами Героїв Небесної сотні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз велика група найбільш кваліфікованих прокурорів і наукових працівників працюють над підготовкою підозри, а потім обвинувального акта у тому, що Янукович Віктор Федорович створив злочинну організацію в певний час, у певному місці, з певними особами з розподілом ролей, у вчиненні злочинів цього організованого злочинного угруповання. Ця справа піде до суду", - заявив керівник ГПУ.

Також, за його словами, підуть до суду справи щодо державної зради в частині доведення до недієздатності української армії, СБУ, завдання шкоди інформаційній безпеці.

"Кілька справ, у першу чергу так звана справа Клименка і Курченка, буде доводити завдання економічної шкоди державі режимом Януковича, його злочинним угрупованням, вони також підуть до суду. Також підуть до суду справи щодо присвоєння Сухолуччя, Межигір'я, справи, пов'язані з "Укртелекомом", та інші. Як тільки справа буде готова, слідчий говорить, що він готовий пред'являти обвинувачення, процесуальний керівник підтверджує, я як Генпрокурор буду робити все, щоби справи рухалися в суд", - заявив Луценко.

Він вважає неприпустимим той факт, що досьогодні екс-президент Янукович в Україні є лише підозрюваним. Генпрокурор нагадав, що півтора місяця тому прийняв рішення про виділення із департаменту спецрозслідувань ГПУ економічних справ щодо Януковича, які мають високу міру готовності. «Вважаю неможливим далі затягувати їхнє розслідування, очікуючи більш складних розслідувань власне подій на Майдані. І у міру готовності ці справи будуть відправлятися до суду», - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-