У НАБУ повернули на доопрацювання обвинувачення у справі «чорної бухгалтерії» ПР

У НАБУ повернули на доопрацювання обвинувачення у справі «чорної бухгалтерії» ПР

Укрінформ
Генеральна прокуратура співпрацює з Національним антикорупційним бюро у справі щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Про це заявив керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Якщо говорити про співпрацю з НАБУ, то це в першу чергу у справі про "чорну бухгалтерію" ПР... У першу чергу, це матеріали, які стосуються злочинної діяльності представників колишньої влади протягом 2010-14 рр., і зокрема вплив цієї, скажімо, злочинної організації на події на Майдані. Саме організація ними цієї протидії. І однозначно, що така співпраця принесе користь. Щодо роботи з бухгалтерією вона вже існує, але це не одне питання, їх багато, і звичайно, я буду тільки радий, якщо у нас конструктивна співпраця продовжиться", - сказав він.

У свою чергу голова НАБУ Артем Ситник заявив, що у бюро повернули на доопрацювання обвинувачення у справі так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів.

"Вчора у нас була нарада з прокурорами (САП - Ред.) з цього приводу. Ми представили низку звинувачень, але вони були повернуті. Ми плануємо ці вказівки виконати і направити низку підозр", - сказав Ситник.

Він додав, що ця справа "дуже перетинається з тою справою, яку розслідує Горбатюк з узурпації влади".

Як відомо, раніше голова САП Назар Холодницький заявляв, що оригінали документів у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за 2008-2012 рр. перебувають у НАБУ. За його словами, у справі про "чорну бухгалтерію" ПР вже готові три проекти підозр "дуже відомим людям".

Народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив частину "чорної бухгалтерії" ПР. За підсумками аналізу цих документів депутат повідомив, що за І півріччя 2012 р. на Партію регіонів було витрачено близько 66 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-