НАЗК вже може працювати над перевіркою е-декларацій – НАБУ

НАЗК вже може працювати над перевіркою е-декларацій – НАБУ

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро облаштувало робочі місця з доступом до баз даних для співробітників Нацагентства із запобігання корупції, аби вони могли розпочати перевірку декларацій чиновників.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у суботу під час відкритої дискусії на тему: «Особливості діяльності НАБУ та міжнародний досвід боротьби з корупцією», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Спеціальним органом, який покликаний перевіряти декларації, є Національне агентство із запобігання корупції, тобто їхній обов'язок проводити суцільну перевірку цих декларацій без певного націлення на кримінальне провадження, просто перевірка достовірності даних і, відповідно, реагування... Наскільки мені відомо, ресурсів у НАЗК для того, щоб розпочати повноцінну роботу в цьому напрямку, зараз немає», - сказав Ситник.

За його словами, ще до початку процесу е-декларування НАБУ запропонувало НАЗК облаштувати у бюро робочі місця для працівників агентства. Проте досі НАЗК не відгукнулось на цю пропозицію.

«Це вже зроблено, робочі місця для працівників НАЗК. Після того, як вони пройдуть відповідне навчання в нашому аналітичному підрозділі, зможуть мати доступ до баз даних... Тому вдесяте звертаюсь до наших колег із НАЗК: ...якщо вам цікаво отримати цей ресурс до того, як ви запустите на своїх робочих місцях доступ до цих баз, то ми для вас місця створили, і 10-15 осіб з НАЗК вже можуть сісти в НАБУ і почати працювати над перевіркою цих декларацій», - наголосив керівник Антикорупційного бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-