Зараз прийти «по блату» на держслужбу не вийде – прем'єр-міністр

Зараз прийти «по блату» на держслужбу не вийде – прем'єр-міністр

Укрінформ
Влада розпочала реформувати систему державної служби, тому прийти сюди «по блату» тепер буде неможливо.

Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав програми Шустер LIVE та телеканалу 3S.tv, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш уряд розпочав реформу державної служби. Зараз по блату на державну службу прийти вже дуже й дуже складно», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що тепер держслужбовців відбиратимуть через складний, але прозорий конкурс, тому сюди потрапляють тільки ті, хто дійсно готовий служити своїй країні. «Але ми стоїмо ще на початку цієї реформи», - підкреслив глава уряду.

Прем'єр-міністр відзначив, що влада планує максимально автоматизувати все, що стосується цією сфери. «Щоб люди не ходили до чиновника за якимись довідками або штампами», - додав він.

Гройсман наголосив, що українці повинні відчути, що їх життя поліпшилося, що все тепер не так зарегульовано, як раніше. «Треба, щоб людина приходила і за 15 хвилин могла оформити пенсію, субсидію, зробити все, що потрібно, у нормальних умовах, а не набундючений чиновник там сидів і дивися чого до нього прийшли, а щоб доброзичливо, привітно», - сказав голова уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-