Гройсман розповів керівнику місії МВФ про мінімалку в 3200

Гройсман розповів керівнику місії МВФ про мінімалку в 3200

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та керівник місії Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Рон ван Руден на зустрічі у п'ятницю обговорили актуальні питання порядку денного співпраці України із МВФ, перебіг бюджетного процесу, підвищення мінімальної заробітної плати в Україні, а також плани уряду щодо подальших реформ.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Уряд України і я як Прем’єр-міністр вважаємо пріоритетною нашу співпрацю із Міжнародним валютним фондом, виконання нашої спільної програми, в першу чергу, для того, щоб ситуація у нашій країні змінювалася, а ми могли забезпечити необхідні структурні реформи", - підкреслив Глава уряду.

Гройсман зазначив, що за шість місяців роботи уряду досягнуто певного прогресу. Так, Кабінет міністрів провів дерегуляцію на енергетичному та фармакологічному ринках, розпочав реформу державної служби, скасував державне регулювання цін на продукти, продовжує децентралізацію та передачу повноважень на місця, а також боротьбу з корупцією, зокрема доклав усіх зусиль для запуску електронного декларування.

На порядку денному уряду щодо подальших необхідних змін: земельна реформа, створення більш справедливої та ефективної пенсійної системи, проведення масштабної відкритої та публічної приватизації.

"Ми у процесі, але для нас процес важливий, коли ми маємо дійти до результату", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Гройсман поінформував співрозмовників, що в Україні виходить на фінальну стадію бюджетний процес. Уряд передав у парламент доопрацьований проект Державного бюджету на 2017 рік до другого читання.

"Ми розраховуємо на те, що чи не вперше проект бюджету буде прийнято у встановлені законом терміни", - зазначив він.

Гройсман зауважив, що з 1 січня 2017 року уряд передбачив збільшення мінімальної заробітної плати в країні удвічі. Це рішення було прийняте після професійних  і детальних розрахунків та відповідає реальній ситуації у країні, наголосив він.

Фото: Сироткіна Анастасія.

Мінімальна заробітна плата на рівні 3200 грн відповідає вартості споживчого кошика, затвердженого раніше урядом, підкреслив Прем’єр-міністр.

Підвищення мінімальної заробітної плати не створить тиску на різні сектори економіки та не призведе до зростання інфляції, зауважив Гройсман. За його словами, цей крок відбудеться за рахунок справедливої оцінки праці українців та детінізації економіки.

У свою чергу Рон ван Руден привітав уряд із позитивним рішенням Ради директорів МВФ щодо виділення третього траншу у розмірі 1 млрд доларів. За його словами, це рішення стало хорошим і багатообіцяючим початком роботи уряду.

Він також позитивно відзначив рішення уряду щодо запровадження ринкової ціни на газ в Україні, скорочення переліку професій, які дають право на ранній вихід на пенсію, та запуск системи електронного декларування, що стало "суттєвим кроком щодо підвищення рівня прозорості і продовження боротьби з корупцією".

Крім того, Прем’єр-міністр поінформував, що за його дорученням причетні міністерства та відомства розробили детальний план заходів з метою виконання відповідних зобов’язань України перед Фондом. "Я хочу інституційно покращити оперування нашим планом, щоб робота була більш системною", – наголосив він.

"Наша команда налаштована на плідну співпрацю, тому переконаний у тому, що за результатами вашої місії ми зможемо чітко визначити подальші наші спільні кроки", - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-